Järjen käyttö on sallittua

Lakanaterrorismi leviää!

Lukemattomat ihmiset ovat saaneet pelkotiloja lakanoiden julkisesta ripustelusta. Ilmiö on noussut jo niin laajaksi, että puhutaan lakanaterrorismista. Lakanoita on viime aikoina nostettu talojen seinille ja nostureiden nokkaan; lisäksi samaa on yritetty tehdä jopa öljyporauslautalla. Tällainen poliittisväritteinen lakanoiden käyttö on omiaan aiheuttamaan pelkotiloja lakanafobiasta kärsiville.

 

Juuri kun lakanapelkoisten maailma on näyttänyt vähän siedettävämmältä paikalta erilaisten vappumarssien hiivuttua ja punaisten lakanoiden jäätyä kaappeihin pölyttymään, on heitä kohdannut uusi uhka. Radikaalit ympäristötoimijat ovat ottaneet lakanoiden ripustelun omaksi taistelumuodokseen. He ovat käyneet järjestelmällisesti ripustamaan lakanoita paikkoihin, joissa niitä ei normaalisti tapaa, jolloin lakanafobiasta kärsivät yhteiskunnan tukipylväät eivät ole osanneet niitä varoa ja ovat niitä yllättäen kohdanneina järkyttyneet suuresti.

 

On itsestään selvää, ettei tällainen ihmisten pelkoihin perustuva politikointi saa jatkua. Vaikka tiettävästi lakanafobian takia ei vielä ole sattunut hengenmenetyksiä, on vain ajan kysymys, milloin yllättävä lakanan kohtaaminen johtaa traagisiin seurauksiin.

 

Lakanafoobikon henkisiä kärsimyksiä ei todellakaan pidä vähätellä. Yleisesti uskotaan, että lakanan näkeminen aiheuttaa tästä harvinaisesta sairaudesta kärsiville samankaltaista kauhua kuin pommi-iskun kohteeksi joutuminen. Lakanaterrorin kohteella voikin olla edessään pitkälliset ja kalliit terapiat pelkotilan nujertamiseksi.

 

Lakanoiden käyttäminen terroriaseena täytyykin ehdottomasti estää. Onkin aiheellista tutka lakanafobian levinneisyyttä ja vakavuutta tarkemmin. Olisi tärkeää selvittää, kohdistuuko fobia nimenomaan ripustettuihin lakanoihin vai kaikkiin lakanoihin. On myös hyvä tietää, aiheuttavatko pelkotiloja vain kuvioidut tai maalatut lakanat vai ovatko kaikki lakanat yhtä pelottavia.

 

Kun tiedämme tarkemmin fobian luonteen, voivat viranomaiset suunnitella niiden vastaiset toimet. Lievimmässä tapauksessa tietyn väristen lakanoiden ripustamisen kielto riittää, mutta mahdollista on myös, että lakanoiden hallussapito ja myynti joudutaan kieltämään kokonaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuka alkaa enää koskaan haamuksi, kun ei saa lakanoita käyttää?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Toivotaan, ettei tilanne eskaloidu noin pahaksi, sillä kyllähän haamujen ammattikunnan alasajo olisi raskas isku Suomen taloudelle ;)

minnam ahonen

Tämä on joskus auttanut, mutten todellakaan takaa että toimii joka kadunkulmassa:

...älä tule paha banderolli, tule hyvä banderolli...toistetaan ...

-tsimsalabim!
http://bit.ly/1cwTcQo
http://bit.ly/1aaUErU

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onhan tuo lakanankäyttö mennyt aivan pornografiseksi. Joissakin kulttuureissa äitien ja mummojen suorittama lakanantarkastus nuorenparin hääyön jälkeen on suurinta julkisuutta mitä ajatella saattaa.